У Миколаєві заборонили купатися і рибалити через виявлення холери

У Миколаєві заборонили купатися і рибалити через виявлення холери

Укрінформ
На Миколаївщині через знайдений вібріон холери заборонили купатися, ловити рибу в акваторії річок Інгул, Південний Буг та Дніпро-Бузького лиману, запроваджено гіперхлорування питної води.

Таке рішення прийнято під час наради з даного питання в облдержадміністрації, повідлмляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуто екстрене питання - запобігання та розповсюдження випадків серед людей хвороб, які мають міжнародне значення, в тому числі холери. Надано розпорядження щодо вжиття першочергових заходів, спрямованих на недопущення зараження громадян даною хворобою. А саме: заборона купання та рибної ловлі в акваторії річок Інгул, Південний Буг та Дніпро-Бузького лиману, запровадження гіперхлорування питної води, ліквідація стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами», - йдеться у повідомленні.

Як уже повідомляв Укрінформ, Миколаївський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України в районі пішохідного Інгульського мосту (м. Миколаїв, Центральний район, р. Інгул) з проби води від 07.08.2017 року виділив Vibrio cholerae О1 Eltor серовар Ogawa. Культуру підтверджено Одеським протичумним інститутом ім. І.Мечникова.

Читайте також: У Миколаєві виявлений збудник холери

Наразі хворих на холеру не зареєстровано. Проте спеціалісти стверджують, що вібріон дуже агресивний і ідентичний тому, який в 1995 році спричинив епідемію холери. Тоді захворіло кілька сотень людей, близько трьох десятків – померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-