У Миколаєві виявлений збудник холери

У Миколаєві виявлений збудник холери

Укрінформ
У Миколаєві в одній із проб річкової води виявлений збудник холери - всі міські та обласні служби переведено у стан підвищеної готовності.

Про це повідомили у ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«У районі пішохідного Інгульського мосту (м. Миколаїв Центральний район) з проби від 07.08.2017 року виділено Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa. Культуру підтверджено Одеським протичумним інститутом ім. І. Мечникова. Всі обласні та міські служби переведено у стан підвищеної готовності. Ситуація знаходиться на контролі керівництва облдержадміністрації», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим в Миколаївській ОДА відбулась екстрена нарада, в ході якої відповідними структурами було поінформовано, що наразі не зафіксовано жодного випадку захворювання серед населення. Разом з тим, керівництво ОДА, розуміючи усю серйозність ситуації, наполягло на невідкладному проведенні профілактичних заходів і інформуванню громадян.

Так, з метою попередження та запобігання можливому розповсюдженню випадків захворювання серед людей, було рекомендовано Миколаївській міській раді заборонити купання та вилов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузького лиману, вжити невідкладних заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами.

Читайте також: Холера в Ємені: кількість хворих сягнула 480 тисяч

Крім того, з метою посилення епідеміологічного моніторингу за наявністю вібріофлори у воді відкритих водойм, ДУ «Миколаївский обласний лабораторний центр МОЗ України» з 11 серпня збільшив кількість реперних точок та кратність відбору проб.

Керівництво області запевнило, що Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок розповсюдження хвороби. Також опрацьована можливість розгортання польового шпиталю на випадок масового захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-