Будівництво

Будівництво "Стіни" на кордоні з РФ треба віддати держструктурам - нардеп

Укрінформ
"Стіну" на кордоні з Росією повинні будувати державні структури.

Так сказав, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу про результати початого групою депутатів ВР об'їзду регіонів уздовж держкордону з РФ, народний депутат Сергій Рудик (БПП).

"У 2014 році знадобилося терміново будувати "Стіну" з нуля, упродовж 2250 кілометрів держкордону з РФ. Тоді ніхто не замислювався про сили і засоби, потрібен був результат. Сьогодні зусилля і обов'язки треба розділити. "Стіну" на кордоні з Росією повинні будувати державні структури. Передусім тому, що на ці інженерні споруди треба декілька мільярдів гривень. До того ж, у прикордонників інше завдання: забезпечувати захист рубежів за допомогою сучасних технічних і фортифікаційних засобів. Їм не стільки "Стіна" потрібна, скільки камери стеження і фіксації порушень на кордоні. І вони зі своєю роботою справляються. У цьому ми переконалися, побувавши на кордоні в Чернігівській і Сумській областях, сьогодні - в Харківській області", - зазначив нардеп.

За його словами, загальні результати об'їздів держкордону, чи торкаються вони "Стіни", квартир для прикордонників або земельних паїв жителів прикордонних сіл, доповідять в сесійному залі після закінчення канікул.

"В об'їздах під час своїх канікул беруть участь 15 народних депутатів з різних фракцій, у тому числі, БПП, "Народний фронт", "Наш край", "Воля народу". До початку вересня плануємо об'їхати усі дев'ять областей, що мають кордон з РФ, і завершити програму в Одесі", - додав народний депутат.

Читайте також: Запорізький губернатор заявляє про загрозу нацбезпеці

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 січня голова Харківської ОДА Юлія Світлічна заявила, що будівництво "Стіни" на кордоні з РФ зупинено через брак коштів. За її словами, в Харківській області побудовано 31 звідний опорний пункт, які вже експлуатуються. Проект "Стіна" реалізується Міністерством оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-