Запорізький губернатор заявляє про загрозу нацбезпеці

Запорізький губернатор заявляє про загрозу нацбезпеці

Укрінформ
Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль вважає, що в регіоні керівники ряду проросійських організацій проводять дії, спрямовані проти нацбезпеки та чинної конституційної влади.

Відповідну заяву голова ОДА озвучив 27 липня під час позачергової сесії Запорізької обласної ради, яка наразі триває. Він попросив зареєструвати звернення офіційно, адже окрім депутатів воно буде направлене на адресу Президента, Генерального прокурора та голови СБУ, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА. 

«Аналіз тенденцій та особливостей розвитку обстановки в регіоні свідчить про підготовку до проведення на території Запоріжжя та області масштабних активних дій, спрямованих на підтримку насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також фінансування зазначених дій. Не є таємницею, що керівниками ряду проросійських організацій, координаторами підривних антидержавних акцій у місті Запоріжжя проводиться системна діяльність, спрямована на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в регіоні. Так звані фейкові акції протесту проти утиску прав етнічних груп у Запорізькій області, спроби інформаційного висвітлення начебто перспективних шляхів і досягнень Російської Федерації з покращення життя квазіутворень ДНР/ЛНР є виключно кампанією інформаційно-психологічного впливу, спрямованою на формування вигідної російській стороні думки серед жителів міста та області», - підкреслив Бриль. 

Читайте також: Uber з'явився у Запоріжжі

Як наголосив очільник регіону, фінансування протестних акцій відбувається за рахунок бюджетних ресурсів та системних зловживань з бюджетними коштами. А самі протестні настрої серед населення підігріваються через гальмування соціально важливих екологічних програм, злочини у сфері земельних відносин, деструктивну діяльність у сфері медицини, будівництва доріг, комунальних інфраструктур та інших стратегічних об’єктів регіону, їх доведення до вкрай поганого стану.

При цьому, заявив Бриль, органи державної влади та місцевого самоврядування саботують свої головні завдання.

“Такі дії однозначно є серйозною загрозою національним інтересам та національній безпеці України, про що будуть повідомлені уповноважені правоохоронні органи”, - наголосив голова облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-