Львів'яни відзначили День Героїв урочистою ходою

Львів'яни відзначили День Героїв урочистою ходою

Фото
Укрінформ
У День Героїв на Львівщині вшанували пам'ять всіх українців, що пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та Незалежність України. 

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 

Представники влади, волонтерських, патріотичних та ветеранських організацій, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжні громадські організації, ліцеїсти, школярі та студенти - всього понад 1000 осіб, в неділю, 28 травня, пройшли містом урочистою ходою. Очолив колону оркестр Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Учасники масштабної акції пройшли вулицями Львова до пам’ятника Степану Бандері, де зведений хор із 20 хорів області виконав Національний гімн України, після чого  відбулось громадське віче.

До учасників дійства звернулася Вікторія Дудин - донька загиблого героя.

«У школі нам розповідали про героїв далеких воєн, які боролися за Незалежність нашої держави: від часів Київської Русі і короля Данила, і до героїв УПА. І коли б хтось сказав мені, що мій тато стане героєм і покладе своє життя у боротьбі за мирне небо над моєю Україною, я б не повірила. Сьогодні я хочу, щоб ми згадали усіх героїв і тих, хто загинув, і тих, хто втратив здоров’я, і тих, хто ще у полоні, і тих, хто повернувся додому, і тих, хто ще там, на війні. І хочу, щоб пам’ятали їх усіх, і серед них і мого тата», - закликала вона.

Сьогодні ж  під час урочистостей з нагоди відзначення Дня Героїв відбулося покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі, а на Личаківському кладовищі - квітів і лампадок до могил Героїв. Духовенство відслужило чин панахиди на Полях почесних поховань учасників АТО.

Також на площі перед пам’ятником провідника ОУН відзнаками нагородили військових, які отримали поранення у бою.

Зазначимо, День Героїв в Україні є щорічним святом, яке відзначають четвертої неділі травня. Свято встановлене на честь борців за волю України і охоплює всі історичні епохи.

Фото: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-