День Героїв у Франківську: українці та поляки відтворили бій з армією Будьонного

День Героїв у Франківську: українці та поляки відтворили бій з армією Будьонного

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську, в рамках відзначення Дня Героїв, в парку імені Шевченка відтворили фрагмент бою армії УНР та війська польського з армією Будьонного. У реконструкції бою взяли участь близько сотні учасників українських та польських історичних клубів.

Про це кореспонденту Укрінформу перед початком театралізованого дійства повідомив начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківської міської ради Ігор Кінаш.

«Цього року ми вирішили вперше запросити на реконструкцію бою польські клуби, аби показати фрагмент бою літа 1920 року, коли армія Української Народної Республіки та Війська польського перемогли армію Будьонного. Близько сотні людей беруть участь у відтворенні цього бою. Це – учасники військово-історичних клубів з Одеси, Києва, Львова, Вінниці, Кам’янець-Подільського. Ще є представники з польських клубів Варшави, Мальборку, Кельце і Гнезно», - повідомив Кінаш.

За його словами, така акція нагадає франківцям та гостям міста про історичну єдність українців та поляків. Адже у той період, говорить Кінаш, «завдяки спільним зусиллям армії УНР та Війська польського вдалося уникнути цього «визволення» Європи», коли у Варшаві та Берліні, за вказівкою Сталіна, кілька тижнів поспіль вивішували червоні прапори».

Відомо, що у реконструкції бою, окрім стрілецької та артилерійської зброї з піротехнічними зарядами, використали бронетехніку та кулемет «Максим», з яким воювали в період 1917-1920 років. Нині «Максим» належить київському клубу «Повстанець».

Фото: mi100.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-