На Волині протестувальники перекрили міжнародну трасу

На Волині протестувальники перекрили міжнародну трасу

Фото
Укрінформ
На Волині мешканці Ковельського району перекрили трасу Київ-Ковель-Ягодин, протестуючи проти дій ветсанзаводу, відходи з якого вивантажили в урочищі "Тища" поблизу села Поворськ.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Головного управління Національної поліції у Волинській області.

"Сьогодні близько 9 години поблизу сіл Заячівка та Озерне Ковельського району протестувальники обмежили рух автотранспорту в обох напрямках на автодорозі міжнародного значення "Київ-Ковель-Ягодин". Причиною перекриття є невдоволення місцевих жителів вивантаженням поблизу села Поворськ відходів з Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що більше 30 місцевих жителів безперервно рухаються пішохідним переходом, заважаючи проїзду автотранспорту.

Шість співробітників Ковельського відділу поліції забезпечують охорону правопорядку на місці події. Відомості внесено до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчиненні кримінальні правопорушення та інші події.

На доказ серйозності ситуації, що склалася, мешканці Поворської об'єднаної територіальної громади виклали в мережу фото купи тваринних решток з Ковельського ветсанзаводу, незаконно вивантажених на землях ОТГ, в урочищі "Тища".

Як повідомляв Укрінформ, директор Ковельского ветсанзаводу зараз перебуває під слідством. Його підозрюють у забрудненні земель відходами тваринного походження й створенні небезпеки для довкілля. Сума завданих матеріальних збитків оцінюється в понад 1,8 млн грн. Згідно з інформацією, оприлюденою на сайті Волинської облради, на територію Ковельського ветсанзаводу щодня привозилось близько 7,3 тис. т тваринних решток за рік, хоча його потужності дозволяють переробляти лише 2,5 тис. т. В результаті на території ветсанзаводу накопичилося близько 3 тис. т сировини. Рештки, що лежать просто неба на території заводу, видають сморід, забруднюють підземні води та річку Турію, до якої з ініціативи керівництва ветсанзаводу прокладені стоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-