ООН закликає гарантувати безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

ООН закликає гарантувати безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
В ООН закликали розслідувати інцидент, в результаті якого на сході України загинув співробітник місії ОБСЄ, а ще двоє дістали поранення.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Ми висловлюємо співчуття сім'ї члена Моніторингової місії ОБСЄ, який учора загинув, можливо, через підрив на міні, під час патрулювання в Луганській області, Україна, і бажаємо одужання постраждалим», - заявив прес-секретар глави ООН Стефан Дюжаррік.

Він також нагадав про те, що ще 31 березня генеральний секретар звернувся із закликом до сторін конфлікту гаратувати безпеку співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 

Дюжаррік закликав покарати винних у цьому трагічному інциденті.

В ООН також заявили про повну підтримку діяльності ОБСЄ, Тристоронньої контактної групи і «нормандської четвірки», які, опираючись на Мінські угоди, намагаються знайти вихід з кризи.

Як раніше повідомлялося, в неділю вранці під час патрулювання в районі населеного пункту Пришив, територія ОРЛО, на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Загинув американець, постраждало двоє спостерігачів – громадяни ФРН і Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-