Екс-начальнику управління охорони здоров'я оголосили підозру

Екс-начальнику управління охорони здоров'я оголосили підозру

Укрінформ
Екс-начальнику управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА вручено повідомлення про підозру за зловживання службовим становищем у справі про закупку інсуліну та матеріалів для гемодіалізу.

Про це повідомив заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило, передає кореспондент Укрінформу.

«Екс-начальнику управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА Маргариті Капусті оголошено підозру за ч.1 ст.15 та ч.2 ст.34 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). Підозру вручено в місті Києві. Якщо її провину буде доведено, то їй загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі», - сказав Божило.

Він також наголосив, що до суду скеровано подання про обрання міри запобіжного заходу. Прокуратура проситиме тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 10 мільйонів гривень.

Божило також зазначив, що в подальшому підозри можуть бути висунуті й іншим учасникам  кримінального провадження. Що ж стосується екс-заступника голови ОДА Оксани Янішевської, то вона буде допитана як свідок.

За фактом порушень при закупівлі препаратів від цукрового діабету та матеріалів для проведення гемодіалізу відкрито кримінальні справи за кількома статтями Кримінального кодексу.

Провадження є багатоепізодним. Наразі розслідуються лише три епізоди, які охоплюють період часу з 2015 до 2016 року.

Як уже повідомляв Укрінформ, 5 і 6 квітня в управлінні охорони здоров'я Миколаївської ОДА було проведено обшуки, вилучено речі і документи. Рослідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-