Війська РФ регулярно розвантажують в ОРДЛО потяги зі зброєю - ЗМІ

Війська РФ регулярно розвантажують в ОРДЛО потяги зі зброєю - ЗМІ

Укрінформ
Залізничні війська ЗС РФ регулярно здійснюють на підконтрольних станціях "Укрзалізниці" в ОРДЛО прийом і розвантаження ешелонів, що прибувають з РФ, зі зброєю і військовою технікою.

Про це повідомляє ZN.UA. 

Автор статті Валентина Самар указує, що українська сторона не може нічого зробити з прибуттям на станції "Укрзалізниці" ешелонів зі зброєю з Росії.

"Офіційно розвідники про це не говорять, вони тільки повідомляють нам дати і вміст військових ешелонів, дуже точно. Неофіційно це виглядає так: перед прибуттям ешелону на станцію заходять російські військові залізничники без пізнавальних знаків, виганяють звідти співробітників "Укрзалізниці", вимикають всі датчики, приймають склад, охороняють його, здійснюють вивантаження і тут же відправляють платформи назад", - зазначила вона.

В інтерв'ю ZN.UA міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш розповів, що сьогодні на українську компанію "Укрзалізниця" в ОРДЛО працює 17 тисяч осіб, а диспетчеризація здійснюється з підконтрольної Києву території. За його словами, український диспетчерський центр не пропускає через неконтрольовану частину кордону ніяких потягів, але на місцях діють і люди, що не працюють на УЗ.

"Там є люди, які не працюють на українську залізницю. В "Укрзалізниці" було 26 тис. людей, зараз 17 тис. Ви можете поговорити про це з "Укрзалізницею". Але ще раз повторю: диспетчеризація здійснюється з території, контрольованої державою. Невже ви думаєте, що наш диспетчерський центр пропускає з неконтрольованої частини українського кордону якісь потяги або автомобілі?", - зазначив міністр, відповідаючи на запитання про російські ешелони з технікою на станціях Дебальцеве і Іловайськ.

За словами Черниша, російські війська ще в 2014 році створили окрему залізничну вітку, яка забезпечує підвезення до ОРДЛО військових вантажів, і українська влада до цього не причетна.

"Про те, що там їздять якісь (російські — ред.) потяги, я можу просто сказати, і навіть можна в Інтернеті інформацію знайти: ви знаєте, що частина дороги проходила територією Луганської області, яка виходить з території РФ і знов повертається до Росії. І раніше росіяни її використовували. Залізничні війська РФ в 2014 році побудували окрему вітку, яка забезпечує підвезення військових вантажів, зброї і так далі. Є рейки, є залізничні війська РФ, які проводять ці вантажі туди, куди їм потрібно — це не українці роблять. Наявність колії не означає, що це українська залізниця", - зазначив він.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-