На межі з Кримом затримали КамАЗ, який їздив на Донбас через РФ

На межі з Кримом затримали КамАЗ, який їздив на Донбас через РФ

Укрінформ
Українські прикордонники Херсонського прикордонного загону у середу ввечері затримали на адмінмежі з Кримом на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" автомобіль КамАЗ, який направлявся з анексованого Росією півострова у Дніпропетровську область, і в 2015 році використовувався на непідконтрольній Україні території в Донецькій області.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у четвер помічник начальника Херсонського прикордонного загону - начальник прес-служби Іван Шевцов.

"Вчора ввечері прикордонники Херсонського загону виявили і затримали в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" автомобіль КамАЗ, який ще у 2014 році виїхав за межі материкової України до окупованого Криму. Протягом двох років більше ця вантажівка жодного разу не перетинала адмінмежу. Але під час проведення поглибленого огляду прикордонники виявили докази використання даного транспортного засобу у 2015 році на непідконтрольній Україні території в Донецькій області. Цього ж разу КамАЗ, за словами його водія, направлявся із міста Севастополь до села Червоний Лиман (нині Добропасове - ред.) Дніпропетровської області", - розповів Шевцов.

Як він повідомив, водія найняли в Севастополі лише перегнати цю машину. А хто саме її власник наразі невідомо. Невідомо поки що і те, на яких саме перевезеннях використовувався КамАЗ на окупованій території Донеччини, і чи не використовували його там для своїх цілей бойовики чи російські військові. Найвірогідніше, цей КамАЗ перетинав державний кордон України через закриті пункти пропуску, зокрема, Керченську морську переправу, а також недіючі пункти пропуску на Донеччині, заявив Шевцов.

Наразі затриманий КамАЗ знаходиться на КПВВ "Каланчак", і його долю вирішуватимуть представники Державної фіскальної служби, яким прикордонники передали дану автівку. Водій також знаходиться біля автомобіля. "По даному випадку може бути одне з двох рішень - КамАЗ або не пропустять через адмінмежу на материкову Україну, або ж його конфіскують", - зазначив помічник начальника Херсонського прикордонного загону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-