НАТО вітає зусилля з пошуку мирного врегулювання - Столтенберг

НАТО вітає зусилля з пошуку мирного врегулювання - Столтенберг

Укрінформ
Альянс вітає усі зусилля з мирного регулювання, зокрема проведення Саміту миру Швейцарії, і продовжить підтримувати Україну, аби вона залишалася у сильній позиції для переговорів.

Про це енеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на пресконференції після зустрічі міністрів оборони країн альянсу в Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Ми рішуче підтримуємо зусилля з пошуку мирного врегулювання, ми вітаємо той факт, що багато країн візьмуть участь у саміті, і союзники по НАТО також будуть присутні на ньому», - заявив Столтенберг.

Але, на його думку, найважливішим є те, що Україна має вирішувати сама, що саме є прийнятним рішенням для неї, а НАТО лише допомагає Україні підтримувати це право.

«Це не робить нашу підтримку конфлікту меншою, але врешті-решт це має бути саме Україна. Водночас це питання нерозривно пов'язане з ситуацією на полі бою. Тому, якщо ви хочете мирного вирішення шляхом переговорів, яке б гарантувало те, що Україна буде демократичною, суверенною державою в Європі, то шлях до цього - надання військової підтримки Україні», - пояснив він.

Читайте також: НАТО відповість Росії на акти саботажу і диверсій проти союзників - Столтенберг

Саме тому завданням НАТО, вважає Столтенберг, є надання довгострокової підтримки Україні, щоб «продемонструвати президентові Путіну, що він має погодитися із вашими правилами»

Як повідомляв Укрінформ, генсек НАТО пропонує забезпечити щорічну підтримку України у €40 мільярдів.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-