Зеленський подякував Литві за мобільні радари для ППО

Зеленський подякував Литві за мобільні радари для ППО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Литві за приєднання до коаліції спроможностей для розбудови протиповітряної оборони України та намір передати мобільні радари повітряного спостереження.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Внесок Литви для нас дуже цінний. Швидке посилення протиповітряної оборони України є ключовим для протидії російській агресії, захисту нашого народу та оборони наших позицій на передовій. Я вдячний Литві за те, що вона допомагає нам досягти цих цілей і залишається надійним союзником України», – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Радіолокаційний літак ASC 890 дозволить виявляти російські літаки і ракети на ранніх підступах - Євлаш

Як повідомляв Укрінформ, уряд Литви 29 травня схвалив виділення 13,5 мільйона євро на закупівлю радарів повітряного спостереження в рамках коаліції протиповітряної оборони України, очолюваної Німеччиною.

Литва планує цього року відправити в Україну чотири радари.

У лютому представники Міністерств оборони 15 країн підписали у Брюсселі угоду про намір щодо створення нової коаліції спроможностей - інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. Німеччина, Франція та США – головуючі у коаліції країни. Також до неї долучилися Болгарія, Чехія, Данія, Греція, Литва, Нідерланди, Норвегія, Словенія, Іспанія, Велика Британія, Бельгія та Україна.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-