Декларація саміту НАТО міститиме нові формулювання щодо членства України - посол США

Декларація саміту НАТО міститиме нові формулювання щодо членства України - посол США

Укрінформ
Члени Північноатлантичного альянсу обговорюють кілька важливих ідей та цікавих пропозицій, які можуть вилитися в нові формулювання щодо перспектив членства України в НАТО під час саміту в Вашингтоні.

Про це повідомила в середу постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Декларація саміту НАТО (в Вашингтоні – ред.) міститиме нові формулювання щодо прагнення України до членства. Це не виглядатиме зовсім так, як минулого року»,- зауважила Сміт.

Вона уточнила, що зараз в Альянсі обговорюються кілька «дуже важливих і корисних ідей та деяких цікавих пропозицій». Сміт послалася на попередні заяви представників американської адміністрації, що на саміті в Вашингтоні не слід очікувати офіційного запрошення України до НАТО. Однак, за її словами, Україні буде надана підтримка, «яка допоможе побудувати (для українців – ред.) міст до членства» в Альянсі.

Водночас, за її словами, зараз країни НАТО працюють над тим, щоб узгодити зусилля на підтримку України та забезпечити адекватний розподіл тягаря колективної допомоги. При цьому, США й інші країни НАТО шукають способи виявлення та залучення додаткових ресурсів для України. Це має також на меті надіслати чіткий меседж Москві, що союзники по НАТО готові взяти на себе довгострокові зобов’язання перед українцями.

Читайте також: Заступник генсека НАТО закликав країни Альянсу надати більше допомоги Україні зі своїх запасів

Як повідомляв Укрінформ, 9-11 липня в Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, приурочений до 75-ї річниці створення Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-