Заступник генсека НАТО закликав країни Альянсу надати більше допомоги Україні зі своїх запасів

Заступник генсека НАТО закликав країни Альянсу надати більше допомоги Україні зі своїх запасів

Укрінформ
Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане закликав членів Альянсу надати більше військової допомоги Україні зі своїх запасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому на сайті Північноатлантичного альянсу пресрелізі за підсумками засідання Ради Україна – НАТО.

«Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане головував на засіданні Ради Україна – НАТО у вівторок, 28 травня 2024 року, закликавши членів Альянсу глибше залізти у свої запаси та надати більше військової допомоги Україні», - йдеться у повідомленні.

Джоане також «високо оцінив роботу України з виконання вимог адаптованої Річної національної програми, а також прогрес Києва у впровадженні реформ, зазначивши, що це наблизить Україну до її майбутнього в НАТО».

Зазначається, що віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час засідання Ради поінформувала членів Альянсу про ситуацію на полі бою та найбільш нагальні потреби України.

«Члени Альянсу визнали нагальність надання додаткової військової підтримки і обговорили плани переведення цієї підтримки на більш міцну і довготривалу основу на Вашингтонському саміті в липні», - йдеться у повідомленні.

Також вказується, що під час виступу у понеділок на Парламентській асамблеї НАТО в Софії генеральний секретар Єнс Столтенберг наголосив на необхідності створення більш інституціоналізованої структури підтримки України.

«Спеціальні, короткострокові, добровільні оголошення – це добре, але в довгостроковій перспективі нам потрібна більш передбачувана, сильніша підтримка України», - сказав він.

Читайте також: Україні терміново потрібно більше систем ППО - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі 28 травня проходить засідання Ради Україна - НАТО.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-