Україна має право захищатися усіма можливими способами - міністр оборони Латвії

Україна має право захищатися усіма можливими способами - міністр оборони Латвії

Укрінформ
Мирні переговори з Росією можливі лише з позиції української сили, яку підтримують західні союзники.

Таку думку у вівторок у Брюсселі перед зустріччю глав міноборони країн ЄС висловив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

За словами латвійського міністра, дуже важливою є подальша військова підтримка України, зокрема надання Києву систем ППО. Він також підкреслив, що необхідно розгорнути активні можливості коаліції з надання Україні дронів.

Торкаючись питання завдання ударів по Росії західною зброєю Спрудс наголосив, що Україна має право захищатися “усіма можливими способами”. Відтак Латвія підтримує усі дії України, які мають на меті захистити свою державу і її незалежність.

Міністр наголосив, що у ці критичні дні допомогу Україні треба надавати швидше, відтак Рига та інші балтійські країни закликають європейських партнерів надавати практичну допомогу Києву набагато швидше, особливо системи ППО.

Cпрудс зазначив, що Путін вже певний час намагається вести якісь “переговори”, але Захід має розуміти, що має справу з воєнним злочинцем. Відтак, в цьому питанні треба концентруватися не на розмовах з Путіним, а на військовій допомозі Україні.

“Ми повинні вести переговори з позиції сили, а не слабкості, з позиції української сили, а також сили ЄС і США, які допомагають Україні”, - наголосив латвійський міністр.

Читайте також: Боррель - про право України бити по РФ: Згідно з законами війни, це цілком можливо

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Швеції Пал Йонсон у Брюсселі перед зустріччю глав міноборони країн ЄС заявив, що важливо зберегти європейську єдність для підтримки України “стільки це буде необхідно”.

Уряд Швеції Протягом Наступних Трьох Років Надаватиме Україні Військову Допомогу По 2,3 Мільярда Доларів Щорічно (або $7 млрд загалом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-