Важливо зберігати європейську єдність для підтримки України - міністр оборони Швеції

Важливо зберігати європейську єдність для підтримки України - міністр оборони Швеції

Укрінформ
Важливо зберегти європейську єдність для підтримки України “стільки це буде необхідно”.

Про це у Брюсселі перед зустріччю глав міноборони країн ЄС сказав міністр оборони Швеції Пал Йонсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливо, що є єдність серед країн ЄС щодо продовження підтримки України стільки, скільки це потрібно. Минулого тижня Швеція оголосила, що ми також готові це зробити. Ми представили багаторічне зобов’язання у розмірі 6,5 мільярда євро, щоб підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно”, - зазначив Йонсон.

Відповідаючи на запитання про можливість початку мирних переговорів з Росією, шведський міністр зазначив, що таке рішення мають ухвалювати українці, а завданням європейців є підтримка України, стільки це буде необхідно.

Йонсон зауважив, що Швеція вітає усілякі ініціативи, які можуть посилити європейський потенціал протиповітряної оборони, зокрема й ініціативу європейського “залізного купола”. За його словами, Стокгольм готовий долучатися до спільних оборонних ініціатив, зокрема з виробництва боєприпасів.

Читайте також: Сікорський - про відправлення польських військових в Україну: Ми не повинні цього виключати

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швеції протягом наступних трьох років надаватиме Україні військову допомогу по 2,3 мільярда доларів щорічно (або $7 млрд загалом).

Фото: Erika Gerdemark/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-