Шмигаль зустрінеться у Празі з групою лідерів ЄС - говоритимуть про військову допомогу Україні

Шмигаль зустрінеться у Празі з групою лідерів ЄС - говоритимуть про військову допомогу Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрінеться у вівторок, 28 травня, у Празі із групою лідерів ЄС, щоб обговорити військову допомогу Україні для боротьби з російським вторгненням.

Про це повідомив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала на брифінгу, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Ми обговоримо всі питання, пов'язані з координацією та посиленням допомоги Україні у ці скрутні моменти», - заявив Фіала.

За його словами, у робочій зустрічі за вечерею візьмуть участь прем'єр-міністри Нідерландів, Данії та Латвії, а також президент Польщі.

Фіала також підтвердив, що перші поставки боєприпасів, закуплених у рамках очолюваної Чехією ініціативи, прибудуть до України у червні.

Читайте також: Західна ППО може захистити Харків від цього терору: Шмигаль - про удар по «Епіцентру»

Крім того, чеський прем’єр повторив позицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який заявив, що західні країни мають зняти обмеження, які забороняють Україні використовувати подаровану зброю для завдання ударів по території Росії.

Як повідомляв Укрінформ, очільниця оборонного відомства Нідерландів Кайса Оллонгрен перед зустріччю глав Міноборони країн ЄС сказала, що Нідерланди разом із союзниками намагаються швидко зібрати для України одну зенітно-ракетну систему Patriot і передадуть її Києву якомога швидше.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-