Єрмак: Запрошення України до НАТО сприяло б зміцненню Альянсу

Єрмак: Запрошення України до НАТО сприяло б зміцненню Альянсу

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на конференції «Саміт НАТО у Вашингтоні: Україна та трансатлантична безпека» наголосив, що запрошення України до НАТО зміцнило б Альянс та сприяло б захисту його країн-членів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Загалом на конференції були присутні близько 300 учасників, зокрема колишній генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмуссен, колишні посадовці з питань національної безпеки і зовнішньої політики США, а також чинні члени європейських урядів.

Єрмак наголосив, що під час саміту НАТО у Вашингтоні його учасники мають ухвалити рішення, яке сприятиме зміцненню Альянсу та захисту його країн-членів.

За його словами, запрошення України зараз було б життєво важливим кроком для зміцнення безпеки Європи і всієї євроатлантичної спільноти.

«Це покаже: Росія не може диктувати свою волю Альянсу. Агресор не повинен встановлювати власні червоні лінії. Однак це було б червоною лінією для самої Росії», – зауважив керівник Офісу президента.

Читайте також: Єрмак закликав китайських діячів культури й науки поширювати ідею Саміту миру

Також він додав, що українська армія сьогодні є однією з найбільш боєздатних і мотивованих у Європі. За десять років боротьби з російськими загарбниками українські воїни здобули великий бойовий досвід.

Андерс Фог Расмуссен також закликав світових лідерів ухвалювати важливі рішення, зокрема щодо членства України в Альянсі та підтримки нашої держави.

«Ми повинні змінити наш підхід до допомоги. Адже зараз ми даємо занадто мало і занадто пізно», – заявив колишній генеральний секретар НАТО.

Він також нагадав, що обґрунтування та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в Альянсі є у звіті Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, опублікованому минулого тижня.

Читайте також: Єрмак - про ювілейний саміт НАТО: Хочемо, щоб були прийняті потужні і конкретні рішення

Як повідомлялося, Вашингтонський саміт 2024 року — це майбутня зустріч глав держав і глав урядів тридцяти двох членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО), їхніх країн-партнерів і Європейського Союзу, яка відбудеться у Вашингтоні 9–11 липня 2024 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-