Путін вже не самостійна фігура і насамперед керується грошима - Зеленський

Путін вже не самостійна фігура і насамперед керується грошима - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відзначив, що очільник Росії Володимир Путін перестав бути самостійною політичною фігурою.

Про це глава Української держави розповів в інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ.

«Путін вже не самостійна фігура. Він дає хвилю наративів, що Україна керується Сполученими Штатами Америки, але насамперед він керується грошима. Великими грошима, які крутяться навколо нього. Він розуміє, що з Кремля його винесуть тільки вперед ногами. Це система, в якій він перебуває. І його оточення тримає його у цій системі. Завдання - знайти слабке місце у цій системі, і це - щоденна робота», - розповів Зеленський.

Коментуючи можливість переговорів із Путіним, глава Української держави сказав, що «не можна сідати розмовляти з людиною, єдина ціль якої - знищите тебе». «Тому саміт є одним із форматів переговорів. Треба підготувати ґрунт, підготувати сильний документ і витримати цей тиск», - зазначив Президент України.

Читайте також: Путін прибув до Китаю «з капелюхом у простягнутій руці» - експерт

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення розв'язаної Росією війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-