Україна проводить успішні реформи навіть під час війни, тому готова до інтеграції в ЄС - Ченцов

Україна проводить успішні реформи навіть під час війни, тому готова до інтеграції в ЄС - Ченцов

Ексклюзив
Укрінформ
Представник України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов вважає, що наша держава продемонструвала здатність проводити складні реформи навіть в умовах війни, вона вже виконала поставлені перед нею завдання та готова інтегруватись в ЄС далі.

Про цю, головну перевагу держави, Ченцов розповів кореспонденту Укрінформу під час проведення українсько-люксембурзького бізнес-форуму.

«Від України меседж такий - коли ми говоримо про початок переговорів, про перспективи інтеграції України в ЄС, то Україна готова, ми виконали наші домашні завдання, які стосувалися кількох ключових для ЄС сфер. Це, зокрема, реформа системи правосуддя, посилення наших інституційних спроможностей у боротьбі з корупцією, закон про лобізм», - вважає Ченцов.

За його словами, це ті речі, на які бізнес звертає увагу в першу чергу, тому що йдеться саме про бізнес-клімат.

«Ми по суті виконали ті завдання, які нам поставили, у досить стислий період часу, якщо порівнювати з іншими країнами. Тому ми здатні реформуватися навіть зараз, ми зберігаємо здатність до проведення складних реформ навіть під час війни, і в цьому наша головна перевага», - пояснив він.

Читайте також: Євросоюз планує розпочати переговори про вступ України у червні - Politico

Як повідомляв Укрінформ, представник України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов заявив, що переговори України з ЄС можуть формально розпочатись навіть 25 червня, буквально того ж дня, коли відбудеться міністерська рада з загальних питань ЄС, яка має ухвалити переговорну рамку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-