Ченцов не виключає, що переговори про вступ України в ЄС можуть початися у червні

Ченцов не виключає, що переговори про вступ України в ЄС можуть початися у червні

Ексклюзив
Укрінформ
Представник України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов заявив, що переговори України з ЄС можуть формально розпочатись навіть 25 червня, буквально того ж дня, коли відбудеться міністерська рада з загальних питань ЄС, яка має ухвалити переговорну рамку.

Про це Ченцов розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу під час українсько-люксембурзького бізнес-форуму в Люксембурзі.

«25-го червня відбудеться міністерське засідання, так звана рада з загальних питань (General Affairs Council). Це той формат, який має затвердити переговорну рамку. І за традицією переговори можуть початися буквально в той же день після її затвердження», - розповів Ченцов.

Водночас, на його думку, не варто акцентувати на тому, що ухвалити таке рішення планують раніше ніж головування перейде до Угорщини.

«Бельгія з самого початку мала цю амбіцію, відкрити переговори з Україною за свого головування. Це нормально, якщо ця мета буде досягнута. Водночас я не думаю, що будь-яка країна, я вже не кажу про ситуацію країни у війні, рухалась в ЄС з такою швидкістю», - пояснив Ченцов.

Читайте також: Україна зробила все можливе для відкриття переговорів про вступ до ЄС - Зеленський

Найголовніше, за його словами, - це підтримувати швидкість.

«Тут важливо тримати темп. Ми відкриваємо переговори за бельгійського головування. Далі, буквально наступного дня, ми зможемо вже готуватися до наступного практичного етапу. Це так званий двосторонній етап скринінгу, під час якого ми будемо розповідати, наскільки імплементоване європейське законодавство в Україні», - роз’яснив дипломат.

Нагадаємо, офіційні особи Європейського Союзу наполягають на тому, щоб розпочати переговори щодо вступу України до блоку вже наступного місяця – 25 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-