Членкиня Конгресу США виступила проти «надання готівки уряду України»

Членкиня Конгресу США виступила проти «надання готівки уряду України»

Укрінформ
Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц переконана, що Києву потрібно надавати озброєння, але за виділення фінансової допомоги вона не голосуватиме.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у соцмережі X.

Спартц заявила, що не готова голосувати за виділення будь-якого іншого фінансування для Києва, окрім як на постачання зброї.

«Я також не буду підтримувати надання готівки українському уряду - лише летальну допомогу», - написала Спартц.

ЇЇ допис з'явився після озвучення спікером Палати представників Майком Джонсоном пропозиції про фінансування для союзників США, зокрема України.

Також вона заявила, що пакет Джонсона повинен містити кроки для охорони кордону США з Мексикою.

Читайте також: Спікер Джонсон заявив, що не піддаватиметься на погрози ультраправих щодо його відставки

Як повідомляв Укрінформ, Комітет розвідки Палати представників США після секретного брифінгу розвідувального співтовариства та високопосадовців Держдепу та Пентагону щодо поточної ситуації в Україні закликав Конгрес терміново ухвалити допомогу Києву.

У понеділок Джонсон представив окремі плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню. За його словами, ця ініціатива має за основу законопроєкт із зовнішнім фінансуванням, ухвалений у лютому Сенатом США, однак розділяє його на чотири окремих документи.

Вікторія Спартц народилася у місті Носівка на Чернігівщині у 1978 році. У 2000-му вона переїхала до США і у 2006 році стала громадянкою США.

Фото: Rep. Victoria Spartz / X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-