Литва передала Україні нову партію допомоги

Литва передала Україні нову партію допомоги

Укрінформ
Литва передала Україні чергову партію допомоги, зокрема антидрони, генератори та розкладні ліжка.

Про це повідомило Міністерство оборони Литви, передає Укрінформ із посиланням на LRT.

За інформацією Міноборони, партія допомоги надійшла в Україну у четвер.

«Підтримка Литвою України постійна. Ми допомагаємо Україні всіма можливими способами та шукаємо способи збільшення цієї допомоги. Зброя та техніка, що постачаються нами та нашими союзниками, роблять найважливіший внесок у боротьбу України за свободу», - заявив міністр оборони Лаурінас Кащюнас.

Зазначається, що у відповідь на запити України цього року Литва вже поставила боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери М577, протидронні системи, обладнання, необхідне для зимового сезону, а також десятки тисяч комплектів теплого одягу, тисячі боєприпасів для протитанкових гранатометів Carl Gustaf та системи дистанційного підриву.

Підтримка Литвою України становить близько одного мільярда євро, з яких близько 610 млн євро - це військова допомога, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Литви

За даними Мінфіну Литви, цього року вже надано допомогу приблизно на 84 млн євро. Мета полягає в тому, щоб зберегти цю динаміку підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Рустем Умєров провів у Києві переговори з міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом під час його першого закордонного візиту на посаді.

Фото: lrt.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-