Військове керівництво виступить у Раді перед розглядом законопроєкту про мобілізацію

Військове керівництво виступить у Раді перед розглядом законопроєкту про мобілізацію

Укрінформ
Рада ухвалила рішення запросити Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля для виступу в залі парламенту.

Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Рада прийняла рішення запросити військове керівництво (Сирського, Баргилевича і Содоля) для виступу перед початком розгляду закону про мобілізацію. Буде можливість дати їм виступ», - поінформував він.

Він уточнив, що відповідна ініціатива була підтримана 315 голосами парламентаріїв.

Водночас депутат зазначив, що голосування за запрошення міністра оборони Рустема Умєрова та Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля не набрало достатньої кількості голосів.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Читайте також: В Україні має бути підготовлений резерв для зриву контрнаступальних дій ворога - Президент

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав напрацювання до другого читання документа 27 лютого.

9 квітня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони затвердив текст законопроєкту про мобілізацію до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-