Примітивна ідея: Зеленський відреагував на «мирний» план Трампа

Примітивна ідея: Зеленський відреагував на «мирний» план Трампа

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав "примітивною" ідею колишнього глави Білого дому і кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо припинення загарбницької війни, яку веде РФ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю Politico.

Зеленський розповів, що він готовий почути пропозиції Трампа щодо війни, але дав зрозуміти, що налаштований дуже скептично. "Якщо угода полягає у тому, що ми просто віддаємо свої території, і в цьому полягає її ідея, то це дуже примітивна ідея", – зазначив Зеленський.

"Мені потрібні дуже сильні аргументи. Мені не потрібна фантастична ідея. Мені потрібна реальна ідея, тому що на кону – життя людей", – додав він.

Зеленський уточнив, що будь-яка угода, за якою Україна просто віддає територію російському лідеру Володимиру Путіну в обмін на припинення воєнних дій, просто відкриє шлях для нових загарбницьких війн у майбутньому. За його словами, мир, досягнутий шляхом переговорів, має залишити російського диктатора "без можливості здійснювати його плани".

Читайте також: Трамп не розуміє Путіна, бо ніколи з ним не воював - Зеленський

Водночас Президент України з повагою відгукнувся про Трампа як про політика, з яким він прагне побудувати конструктивне партнерство. "Ми передавали меседжі та контекст через відповідних людей. Ми казали, що хотіли б, щоб Дональд Трамп приїхав до України, побачив усе на власні очі та зробив власні висновки. У будь-якому випадку, я готовий з ним зустрітися та обговорити це питання", – зазначив Зеленський.

Президент України також заявив, що Трамп висловив свою зацікавленість у прийнятті запрошення, але не призначив дату.

При цьому Зеленський очікує, що новий транш американської військової допомоги зрештою надійде до України. На запитання, чи оптимістично він дивиться на цю перспективу, український президент відповів: "Так, звичайно. Я повинен бути оптимістом".

Читайте також: Кемерон, схоже, не зміг переконати Трампа щодо допомоги Україні - The Guardian

Як повідомлялося, Трамп неодноразово висловлювався щодо війни в Україні. Зокрема він пообіцяв "дуже швидко" зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року.

Після цього Президент України запросив Трампа здійснити візит до Києва. Зеленський також заявляв раніше, що Україна не буде віддавати РФ свої території.

Фото: Giorgos Moutafis for POLITICO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-