Заяви Безуглої на вихід із фракції в апараті ВР немає - Стефанчук

Заяви Безуглої на вихід із фракції в апараті ВР немає - Стефанчук

Укрінформ
Заяви народного депутата Марʼяни Безуглої на вихід із фракції партії "Слуга народу" в апараті ВР немає.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

"Наскільки я поінформований, станом на зараз заяви Мар'яни Володимирівни Безуглої про вихід із фракції (Слуга народу - ред.) в апараті Верховної Ради не існує", - сказав Стефанчук.

Він зазначив, що цілісність парламенту, фракцій є передумовою для нормального функціонування держави.

Читайте також: Безугла заявила, що її заяву про вихід із партії «Слуга народу» задовольнили

"Без функціонуючого єдиного і цілісного парламенту нам дуже складно буде рухатися в цей складний для України час війни. Тому що саме в парламенті приймаються, крім законів, дуже важливі політичні рішення. І саме парламент здійснює міжпарламентську діяльність із нашими колегами, які в своїх країнах приймають рішення. Тому для мене дуже важливо питання цілісності і єдності єдиного законодавчого органу в нашій країні", - наголосив спікер ВР.

Читайте також: Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію на найближчому засіданні - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №10391 про відкликання Безуглої з посади заступниці голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Авторами відповідного документа виступили члени комітету, у тому числі його керівництво. Верховна Рада вже декілька разів не змогла розпочати розгляд відповідного питання через відсутність депутатської підтримки.

11 січня Безугла заявила, що вирішила вийти зі складу фракції та партії «Слуга народу». Голова відповідної політсили Олена Шуляк підкреслила, що підпише заяву колеги про вихід зі складу партії «Слуга народу», як тільки така надійде.

6 лютого Безугла заявила, що голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк задовольнила її заяву на вихід з відповідної партії.

Мар'яна Безугла – народний депутат дев’ятого скликання, обрана до Верховної Ради від партії «Слуга народу», входить до складу однойменної парламентської фракції. Заступниця голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду і контролю.

Безугла відзначилася низкою скандальних заяв. Зокрема, вона звинуватила вище військове командування у нібито відсутності плану подальших бойових дій, заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, а також поширює контроверсійну інформацію щодо напрацювання оновленої мобілізаційної політики в Україні. Заяви Безуглої викликали негативну реакцію суспільства, а народні депутати неодноразово реєстрували у парламенті проєкти постанов про її відкликання з керівних посад в оборонному комітеті ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-