Глава МЗС Британії: Життєво важливо, щоб Україна перемогла, а Путін програв

Глава МЗС Британії: Життєво важливо, щоб Україна перемогла, а Путін програв

Укрінформ
Країни-члени НАТО мають надавати Україні всю необхідну допомогу, щоб вона перемогла у розв’язаній Росією війні.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон перед зустріччю глав МЗС країн-членів НАТО у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Абсолютно необхідно, щоб Британія та інші країни цього альянсу надавали зброю, боєприпаси та підтримку України, якої вона потребує. Для нас життєво важливо, щоб Україна перемогла, а Путін програв», - заявив він.

Кемерон наголосив, що ця підтримка є не лише внеском в оборону та безпеку України, а й «інвестицією в нашу оборону та безпеку».

Британський міністр також заявив, що країни-члени НАТО мають витрачати на оборону понад 2% свого ВВП, що забезпечить його зростання та зміцнення.

«Багато країн уже роблять це, але потрібно, щоб кожна країна робила це. Відверто кажучи, це - найкраще, що ми можемо зробити для забезпечення успіху саміту НАТО у Вашингтоні цього літа, і це також найкращий спосіб підготуватися до американських виборів восени, незалежно від їхнього результату», - заявив він.

Читайте також: Кулеба в розмові із Сікорським: Немає важливішого місця для батарей Patriot, ніж Україна

Як повідомлялося, у Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Одним з головних питань є продовження надання військової допомоги Україні. У четвер ці питання будуть обговорюватися в форматі Ради Україна-НАТО за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-