Фінляндія вже виділяє 0,25% свого ВВП на допомогу Україні

Фінляндія вже виділяє 0,25% свого ВВП на допомогу Україні

Укрінформ
Фінляндія наразі виділяє близько 0,25% свого ВВП на допомогу Україні й наразі обговорює параметри своєї довгострокової підтримки українського народу.

Про це заявила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен перед початком зустрічі зі своїми колегами з країн-членів НАТО у Брюсселі у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Це ще обговорюється. Наразі ми виділяємо 0,25% нашого ВВП на допомогу Україні, і ми щонайменше у першій десятці", - відповіла міністр на питання, який відсоток від ВВП Фінляндія готова зробити у якості внеску в обговорюваний фонд НАТО з підтримки України. 

За словами Валтонен, наразі Фінляндія "активно обговорює свої довгострокові зобов'язання щодо України". 

"Ми з нетерпінням чекаємо на обговорення всіх елементів, необхідних для надання допомоги Україні на довгострокову перспективу і так само непохитно, як ми це робили раніше", - заявила вона.

Читайте також: Польща підтримує створення в НАТО 100-мільярдного фонду підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму 100 мільярдів доларів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-