Польща підтримує створення в НАТО 100-мільярдного фонду допомоги для України

Польща підтримує створення в НАТО 100-мільярдного фонду допомоги для України

Укрінформ
Польща підтримує пропозицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про створення фонду внесків союзників на суму $100 мільярдів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перед початком зустрічі зі своїми колегами з країн-членів НАТО у Брюсселі у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми підтримуємо зусилля генерального секретаря", - прокоментував Сікорський питання журналістів щодо пропозиції генсека НАТО зі створення в НАТО 100-мільярдного фонду підтримки України.

Сікорський повідомив, що під час зустрічі у Брюсселі також з нетерпінням чекає на те, щоб заслухати українських колег про ситуацію та фронті та найбільші виклики.

Читайте також: Фонд для України на $100 мільярдів: Канада готова підтримати пропозицію Столтенберга

"Польща також підтримуватиме створення місії НАТО, щоб упорядкувати допомогу, яку ми надаємо Україні", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ,генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму 100 мільярдів доларів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-