Японія вже надала Україні понад $12 мільярдів: Зеленський подякував Кішіді за допомогу

Японія вже надала Україні понад $12 мільярдів: Зеленський подякував Кішіді за допомогу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Японії за вже надану Україні фінансову підтримку на понад 12 мільярдів доларів та анонсовану додаткову допомогу на поточний рік.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою та подякував японському уряду та всьому народу за масштабну й різнобічну допомогу. 

"Відстань між нашими країнами не перешкода для тепла ваших сердець, яке відчувають українці. Японія вже надала Україні фінансової підтримки на понад 12 мільярдів доларів та анонсувала додаткову допомогу на поточний рік", - підкреслив глава держави.

Зеленський також висловив вдячність особисто прем’єру за проведення в Токіо у лютому японсько-української конференції, на якій були підписані понад 50 двосторонніх угод. Домовилися сприяти їх якнайшвидшій реалізації. 

"Розповів про ситуацію на полі бою, зокрема про російський повітряний терор. З початку року Росія випустила по Україні майже тисячу ракет, приблизно 2800 "шахедів" і майже 7 тисяч керованих авіабомб, - зазначив Президент.

За словами Зеленського, він наголосив на посиленні санкційного тиску на Росію і створенні механізму конфіскації заморожених російських активів. У цьому контексті запровадження Японією вже 23-го пакету санкцій проти Росії за війну в Україні є гарним прикладом для інших міжнародних партнерів, зауважив глава держави.

Читайте також: Японія передала Україні техніку для меліоративних робіт

Крім того, Президент поінформував про потребу України в нелетальному обладнанні: у спеціальній техніці для облаштування фортифікацій, розмінування та медичної евакуації. 

"Обговорили з премʼєр-міністром стан підготовки двосторонньої безпекової угоди за підсумками трьох раундів переговорів", - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії продовжив ще на рік дію постанови про позбавлення Росії торговельного статусу "найбільшого сприяння" у рамках економічних санкцій через її вторгнення в Україну.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-