Малюська: Запуск Міжнародного реєстру збитків - реальна змога притягнути РФ до відповідальності

Малюська: Запуск Міжнародного реєстру збитків - реальна змога притягнути РФ до відповідальності

Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що запуск Міжнародного реєстру збитків — реальна можливість притягнути Російську Федерацію до відповідальності та отримати відшкодування збитків, завданих нею.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Мін'юсту у Фейсбуці.

«Запуск Реєстру, складової Міжнародного компенсаційного механізму, його технічний старт – це безпрецедентна, революційна подія для світового міжнародного права, для українців, для всіх постраждалих від війни. Його створення й поява стали результатом кропіткої, безупинної роботи української команди та світової спільноти. Ми не чекаємо на завершення війни - ми діємо. Створено реальну можливість притягнути рф до відповідальності та отримати відшкодування збитків, завданих країною-агресором», - зазначив Малюська.

Зазначається, що головне завдання Міжнародного реєстру збитків - отримувати та обробляти заяви про збитки та докази; класифікувати та систематизувати такі заяви, оцінювати та визначати придатність заяв для включення до Реєстру та реєструвати прийнятні заяви з метою їх майбутнього розгляду та винесення рішення.

«Ще рік тому мало хто вірив у саму можливість запуску Реєстру збитків, а сьогодні ми його запускаємо та приймаємо перші заяви на відшкодування. У нас ще багато роботи, адже Робоча група, яку створив Президент України в травні 2022 року для розробки та впровадження міжнародно-правового механізму відшкодування шкоди, продовжує працювати над створенням Компенсаційної комісії, яка буде присуджувати компенсації й Компенсаційного фонду для виплат”, - наголосила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Читайте також: Реєстр збитків за першу годину роботи отримав від українців 18 заявок на компенсацію

За її словами, учасники Робочої групи перебувають у постійному діалозі з міжнародними партнерами, щоб якнайшвидше запустити Міжнародний компенсаційний механізм в цілому, а всі постраждали отримали компенсації.

Як повідомлялося, в Гаазі на міжнародній конференції "Відновлення справедливості для України" оголосили про запуск подання заяв до Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-