Кулеба у Гаазі: Справедливість потрібна українцям зараз, а не в далекому майбутньому

Кулеба у Гаазі: Справедливість потрібна українцям зараз, а не в далекому майбутньому

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі на міжнародній конференції в Гаазі заявив, що справедливість потрібна українцям зараз, а не в далекому майбутньому.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«У виступі на відкритті конференції 57 країн «Відновлення справедливості для України» в Гаазі я наголосив, що українцям справедливість потрібна саме зараз. Не в далекому майбутньому. Українці не хочуть чути, що справедливість буде досягнута. Вони хочуть, щоб її вже досягли. Не лише на полі бою, а й у залах суду та в реальних рішеннях. І вони мають право цього вимагати», - зазначив Кулеба.

Він додав, що у цьому контексті ми вже маємо відчутні результати на чотирьох напрямках. Зокрема, запрацював Реєстр збитків, який дозволяє українцям вимагати відшкодування за пошкодження чи знищення житлового майна, і сфера його дії буде розширюватися. Створено Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України, прокурори якого наразі розслідують та готують обвинувальні акти щодо цього злочину. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші чотири ордери на арешт, у тому числі російського диктатора Путіна, і ми очікуємо, що їх буде більше. Перші рішення щодо використання заморожених російських активів на користь України вже прийняті, і цього року ця робота має дати більше результатів.

Читайте також: Зеленський звернувся до учасників конференції «Відновлення справедливості для України»

Підсумовуючи, Кулеба зауважив, що треба працювати ще більше. «Однак перші кроки показують, що відповідальності за російську агресію та подальші звірства не уникнути», - наголосив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 квітня перебуває з робочим візитом в Гаазі, де бере участь у міністерській конференції “Відновлення справедливості для України”.

Організаторами конференції є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу – прокурор Міжнародного кримінального суду, генеральний секретар Ради Європи, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

За результатами конференції буде ухвалена політична декларація.

Фото: Дмитро Кулеба, Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-