Ексміністр оборони Канади: Порівнювати допомогу Афганістану й України несправедливо

Ексміністр оборони Канади: Порівнювати допомогу Афганістану й України несправедливо

Ексклюзив
Укрінформ
Кошти, які Захід виділив на допомогу Україні у відбитті російської агресії, незіставні з ресурсами, витраченими на викорінення тероризму в Афганістані, хоча Росія становить не меншу небезпеку.

Таку думку висловив у коментарі кореспондентові Укрінформу колишній міністр оборони Канади Пітер Маккей.

“Колективний Захід влив у Афганістан значно більше як 3 трильйони доларів. Україні ж ми надали десятки мільярдів - це теж значна сума, але вона навіть близько не зіставна із зусиллями, які ми спрямували на боротьбу з терористичним угрупованням, яке напало на Північну Америку (операція розпочалася у відповідь на терористичні акти 11 вересня 2001 р. - ред.)”, - сказав Маккей.

Він наголосив, що порівняння Афганістану й України “несправедливе й неправильне на багатьох рівнях”. “Однак різниця в обсязі допомоги та загрозі, яку становить Росія порівняно з Талібаном, разюча”, - зазначив ексміністр.

Маккей зауважив, що йдеться про події лише 15-річної давнини. “Тому слід постійно згадувати нашу нещодавну історію, оцінюючи, що ми спроможні зробити й що ми мусимо зробити. Це треба “продати” нашій колективній громадськості у такій формі, аби вона зрозуміла, наскільки життєво важливим є це рішення для західних урядів”, - вважає він.

Читайте також: Пентагон продовжує працювати з Конгресом над ухваленням запиту щодо підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, раніше Сенат США схвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки, який передбачає виділення понад $60 млрд Україні. Водночас у Палаті представників, яку контролює республіканська більшість, цей документ досі не винесений на розгляд.

Крім того, спікер нижньої палати Майк Джонсон заявив, що підготує альтернативний законопроєкт, який може містити допомогу Україні у формі кредиту.

Фото: The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-