Асамблея народів Кавказу закликає активніше підтримувати України

Асамблея народів Кавказу закликає активніше підтримувати України

Фото
Укрінформ
Асамблея народів Кавказу закликала народи Кавказу до активнішої військової, фінансової та волонтерської підтримки Україні у війні проти Росії, оскільки перемога України - це єдиний шлях до їхньої власної свободи.

Відповідну резолюцію учасників конференції оприлюднив президент Асамблеї народів Кавказу Руслан Кутаєв на пресконференції в Укрінформі на тему: «Україна на передовій лінії в боротьбі з «імперією зла», де також вирішується доля народів Кавказу».

«Ми усвідомлюємо, що боротьба в Україні ведеться не лише за свободу України і Європи, а й за свободу народів Кавказу… Ми закликаємо представників народів Кавказу взяти більш активну участь у війні на боці України проти Росії та у волонтерській роботі, надавати фінансову та організаційну підтримку Україні», - зазначив Кутаєв.

Учасники конференції також ухвалили звернення до народів США і Європи із закликом підтримати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Лідер Ічкерії: Не маю жодних сумнівів, що теракт у «Крокусі» скоїли спецслужби РФ

Президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану Ахмад Ахмедов у своєму виступі зазначив, що сьогодні представники народів Кавказу - дагестанці, інгуші, чеченці, кабардинці, черкеси, грузини, вірмени, азербайджанці - зі зброєю в руках стали на захист України, усвідомлюючи, що їхня свобода і незалежність напряму пов’язані з перемогою України.

«Надто високу ціну заплатили наші бойові товариші, які віддали своє життя і здоров’я у війні проти Росії, щоб сьогодні зупинятися. Ми зупинимося лише тоді, коли Україна здобуде перемогу, відбудеться дефедералізація Росії і деокупація наших земель», - сказав Ахмедов.

Генеральний представник Чеченської Республіки Ічкерія в Україні Ахмад Альвієв запевнив, що представництво уряду відкрите до конструктивних контактів громадських, урядових та неурядових організацій у всіх починаннях, "особливо спрямованих на поразку нашого спільного сьогодні ворога – кремлівського режиму».

Народний депутат України Олексій Гончаренко своєю чергою привітав представників Асамблеї народів Кавказу від імені міжфракційного об’єднання Верховної Ради «За вільний Кавказ» і заявив, що дуже радий бачити усіх їх разом.

«Об’єднання - це те, що потрібно, бо будь-яка імперія живе за принципом «розділяй і володарюй», і російська імперія нічим не відрізняється. Це завжди була їхня політика – розділити народи Кавказу зсередини, створити якесь протистояння… Щоб розділити кавказців і України Росія зараз теж докладає великих зусиль, бо вона чітко розуміє, що коли ми всі об’єднаємося, вона не має шансів», - зазначив Гончаренко.

Він подякував організаціям, які намагаються сьогодні об’єднати всіх навколо одного головного завдання - перемоги України, яка відкриє шлях до вільного Кавказу.

«Без перемоги України сьогодні, на жаль, цього шляху немає», - констатував народний депутат.

Як повідомлялося, лідер Ічкерії Ахмед Закаєв заявляв, що російська імперія створювалася і розширювалася лише шляхом загарбницьких воєн, позбутися цього всесвітнього зла можна лише шляхом її виключно цивілізованого «розчленування».

Фото: Євген Котернко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-