Лідер Ічкерії: Не маю жодних сумнівів, що теракт у «Крокусі» скоїли спецслужби РФ

Лідер Ічкерії: Не маю жодних сумнівів, що теракт у «Крокусі» скоїли спецслужби РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв переконаний, що теракт у підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» скоїли російські спецслужби, а доказом цього є поведінка затриманих осіб, яких звинуватили у цьому.

Таку думку Закаєв висловив в інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

«Ви бачили людей, які холоднокровно розстрілювали, і жодний м’яз у них не ворухнувся. Вони дуже чітко виконали завдання – по-військовому, як їх навчали. За кілька хвилин вони знищили величезний об’єкт, розстріляли більше сотні людей і пішли звідти непомітно. Це могли зробити лише специ. А ті жалюгідні люди, яких вони нам показують сьогодні як виконавців, - це і є доказом того, що за цією акцією стояли саме російські спецслужби… У мене особисто немає жодних сумнівів, що люди, яких нам показали, є жертвами державного тероризму Росії», - сказав Закаєв.

Він додав, що люди, які кілька годин тому розстріляли більше сотні людей, навряд чи виглядали б такими нажаханими, і це свідчить, що спецслужби РФ затримали зовсім не тих, хто скоїв цей злочин.

Закаєв також зауважив, що президент РФ Володимир Путін за всі роки при владі дуже добре вивчив російське суспільство.

«Саме для путінського електорату були зроблені ці абсолютно мерзенні вчинки щодо затриманих – відрізання вуха, примушування його з’їсти і потім показ цих людей саме в такому стані. І путінський електорат аплодував цьому… Тому немає жодних сумнівів, що всіма цими процесами керує колективний Путін, який вибудував усю цю систему за останні 25 років при владі», - переконаний глава уряду Ічкерії.

Читайте також: Немає жодних доказів зв’язку України з терактом у Підмосков’ї - речник ЄС

Як повідомляв Укрінформ, увечері 22 березня у концертний зал «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту «Пікнік» вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 137 загиблих та 180 постраждалих внаслідок теракту.

Відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

ФСБ заявила про затримання 11 підозрюваних, зокрема чотирьох осіб, які безпосередньо брали участь у теракті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-