Україна на Вашингтонському саміті має отримати запрошення, будь-яке інше рішення не буде вірним - Чалий

Україна на Вашингтонському саміті має отримати запрошення, будь-яке інше рішення не буде вірним - Чалий

Укрінформ
Україна має отримати запрошення до вступу в НАТО на майбутньому саміті у Вашингтоні, будь-яке інше рішення не буде правильним

Про це заявив колишній посол України в США Валерій Чалий на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як сказав пан Бауер (голова Військового комітету НАТО - ред.), український прапор буде серед прапорів НАТО, але питання - коли. Я думаю, це мало статися «вже вчора», тепер виникає питання - як це зробити. Вашингтонський саміт – це історична можливість… Війна Росії проти України і безпека в Європі робить це найбільш нагальним… Для нас рішення однозначне - Україна має бути в НАТО», - сказав дипломат.

За його словами, якщо Україна і партнери змарнують цю нагоду у найближчому майбутньому, це буде помилкою, а безпека Європи опиниться під загрозою.

Читайте також: У НАТО обіцяють підтвердити на саміті у Вашингтоні сигнал про майбутнє членство України

«Я вірю, що президент Байден продемонструє на саміті НАТО лідерство - своє особисте і Америки - у світі. На Вашингтонському саміті має бути запрошення Україні до вступу, ніщо інше не буде правильним. Я вірю, що він зробить цей крок. І наші військові на лінії фронту дуже чекають на це запрошення», - наголосив Чалий.

Як повідомлялося, голова відділу політичного планування Офісу генерального секретаря НАТО Бенедетта Берті прогнозує, що на Вашингтонському саміті НАТО підтвердить сигнал про майбутнє членство України в Альянсі.

Фото: ksf.openukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-