У НАТО обіцяють підтвердити на саміті у Вашингтоні сигнал про майбутнє членство України

У НАТО обіцяють підтвердити на саміті у Вашингтоні сигнал про майбутнє членство України

Укрінформ
Голова відділу політичного планування Офісу генерального секретаря НАТО Бенедетта Берті прогнозує, що на Вашингтонському саміті НАТО підтвердить сигнал про майбутнє членство України в Альянсі.

Про це вона сказала під час онлайн-виступу на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З політичної точки зору мета Вашингтонського саміту полягає в тому, щоб Альянс надіслав потужний однозначний сигнал про готовність допомогти Україні перемогти. Це буде політичний сигнал усьому світові, і йтиметься про конкретні зобов'язання», - сказала Берті. 

Водночас вона зауважила, що наразі лише березень, НАТО розробляє лише загальну програму саміту, тож вона буде «доволі обережною». 

«Але якщо говорити про якісь заголовки, то ми говоримо про готовність допомагати на ділі, а не на словах. Тож ми будемо розвивати масштаби нашої допомоги і її обсяги, особливо у довгостроковій перспективі. …Ми сподіваємося на повторення наших зобов’язань стосовно можливого членства України в НАТО. Повторю слова генсека Альянсу: йдеться не про те, що це можливо, а про те, коли це стане можливим», - акцентувала голова відділу політичного планування Офісу генерального секретаря НАТО. 

Читайте також: Членство України в НАТО є єдиним способом стримати російську агресію - Стефанчук

За її словами, Україна, як ніколи раніше, близька до членства в НАТО.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Сполучені Штати не дають розвиватися діалогу про запрошення України до НАТО, і весь діалог із союзниками та штаб-квартирою Альянсу зводиться до прохань «поводитися спокійно».

Фото: ksf.openukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-