Україна після доповіді ООН закликала світ подвоїти зусилля у боротьбі з безкарністю РФ

Україна після доповіді ООН закликала світ подвоїти зусилля у боротьбі з безкарністю РФ

Укрінформ
МЗС України вітає публікацію доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини «Ситуація з правами людини під час російської окупації території України та її наслідки».

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

Зовнішньополітичне відомство закликало верховного комісара ООН з прав людини і Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні і надалі докладати зусиль для належного і ретельного моніторингу порушень прав людини, спричинених російською агресією, для надання міжнародній спільноті об'єктивних висновків, що ґрунтуються на перевірених фактах і доказах.

«Закликаємо міжнародну спільноту подвоїти зусилля у боротьбі з безкарністю Росії, притягненні держави-агресора до відповідальності за всі скоєні злочини, встановленні справедливості для всіх її жертв», - наголосили у МЗС.

Читайте також: Мир в Україні має бути досягнутий на основі принципів Хартії ООН - Гуттереш

МЗС також звернулося до держав-членів ООН із закликом приєднатися до міжнародних зусиль із втілення принципів української Формули миру та створення світу, в якому застосування сили буде немислимим, а права людини та людська гідність матимуть першочергове значення.

Як повідомлялося, 20 березня Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні представила доповідь, в якій констатувала незаконне зміцнення контролю Росією тимчасово окупованих територій України та створення там «атмосферу страху» за допомогою свавільних арештів, вбивств і тортур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-