Президент анонсував підписання нових безпекових угод

Президент анонсував підписання нових безпекових угод

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо міжнародної роботи у березні-квітні, обіцяє нові безпекові угоди з партнерами і нові юридичні кроки для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Провів нараду щодо нашої міжнародної роботи в березні – квітні. Готуються до підписання нові безпекові угоди з партнерами, будуть і нові юридичні кроки для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що дуже важливо, аби цей рух до справедливості мав постійну енергію, постійне посилення.

Президент висловив вдячність своїй команді і партнерам з міжнародних інституцій, хто заради цього працює - заради справедливості.

"Російська держава, її керівництво та кожен воєнний злочинець повинні відповідати за все, що вони роблять, і зокрема відповідати саме в юридичній площині. Світ повинен бачити, як міжнародна юстиція працює у відповідь на агресію й терор", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував Данії за безпекову угоду

Як приклад Президент навів Сумщину, що межує з російською територією, де постійно фіксуються російські спроби заведення ДРГ, відбуваються постійні терористичні обстріли та завдаються удари, а українські прикордонні села російська армія намагається просто спалити до руїн.

"Лише від початку цього березня й до сьогодні російська авіація скинула лише на громади Сумщини вже майже 200 керованих бомб. Просто по селах, по містах, по цивільній інфраструктурі", - зазначив Зеленський.

Саме тому, за його словами, очевидною є необхідність для України посилити нашу ППО таким чином, щоб унеможливити цей терор на Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, у Донецькій області, на Луганщині, у південних наших регіонах, усюди, де це потрібно.

"Відповідні системи є в партнерів", - зауважив він.

Крім цього, підкреслив Президент, потрібне максимальне прискорення й щодо F-16.

Читайте також: Україна веде переговори щодо підписання безпекових угод із десятьма державами - Жовква

"Я дякую всім, хто допомагає. Важливо, щоб великі країни, які мають необхідну зброю, справді були великими в захисті життя - не тримали цю зброю десь там, на складах чи зберіганні, а щоб «петріоти» та все інше реально працювало для порятунку життів людей", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зеленський заявив, що за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" анонсовані нові оборонні пакети для України, зокрема дефіцитна артилерія. Також він назвав зустріч черговий "Рамштайн" продуктивною зустріччю.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-