Кулеба: Позиція країн Глобального Півдня залежить від наших успіхів на полі бою

Кулеба: Позиція країн Глобального Півдня залежить від наших успіхів на полі бою

Укрінформ
Політична динаміка відносин України з країнами Глобального Півдня значною мірою залежить від динаміки, яку демонструє українська армія на полі бою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли Україна демонструє значні успіхи на полі бою, ми бачимо, що країни Глобального Півдня більше схиляються до позиції України. Коли ситуація стає більш стабільною - з точки зору позицій Росії - ми бачимо, що ці країни стають більш «збалансованими» у своїх позиціях», - пояснив Дмитро Кулеба. За його словами, у цьому випадку «політична динаміка значною мірою залежить від динаміки, яка є на лінії фронту».

Загальний меседж України для країн Глобального Півдня, на думку Кулеби, дуже простий: «Якщо Росія переможе в Україні, то ці країни першими відчують на собі сплеск насильства та транскордонної агресії у своїх регіонах». Саме тому для них є сенс підтримувати Україну.

Кулеба також зазначив, що команда МЗС працює над організацією низки візитів до країн Латинської Америки, зокрема, до Бразилії. Але дати цього турне ще не погоджені.

Читайте також: Кулеба - про ідею допомоги Україні від США у вигляді позики: Ми не шоковані, але деталей не бачили

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак не вважає неможливим переконати Китай і країни Глобального Півдня підтримати Формулу миру, це просто потребує додаткової роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-