Кулеба - про ідею допомоги Україні від США у вигляді позики: Ми не шоковані, але деталей не бачили

Кулеба - про ідею допомоги Україні від США у вигляді позики: Ми не шоковані, але деталей не бачили

Укрінформ
Українській стороні ще не відомі жодні деталі пропозиції надавати військову допомогу з боку США у вигляді позики, що підтримав американський сенатор Ліндсі Грем, але вона не шокована цією ідеєю.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна вже отримує підтримку у різному вигляді. Дещо приходить, як грантова допомога, а інша підтримка приходить у вигляді позик. Тож ми не шоковані пропозицією зі США, але питання полягає в тому, як щодо загальної структури допомоги, яка буде надана. І ми не бачили жодних деталей стосовно цієї пропозиції, крім як загального згадування позики, замість грантів», – сказав він.

Читайте також: Сенатор Грем сподівається на схвалення США допомоги Україні у вигляді безвідсоткової позики

За словами Дмитра Кулеби, українську сторону шокує те, що рішення в Конгресі США щодо допомоги ще не було прийнято, і хоча наближається кінець березня, обговорення ще триває.

Глава МЗС також підкреслив, що найдешевшим шляхом збереження безпеки у світі є підтримка України сьогодні, зауваживши, що Україна прагне, щоб ці дебати в США завершилися позитивно і було ухвалено рішення, яке б не допустило руйнування американської допомоги.

Читайте також: Україна має показати росіянам, що бореться, незалежно від дій США - сенатор Грем

Як повідомляв Укрінформ, американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час візиту до Києва в 18 березня заявив, що підтримує надання допомоги Україні у вигляді безпроцентної позики та сподівається, що найближчими днями відповідний проєкт буде представлено в Палаті представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-