Україна має показати росіянам, що бореться, незалежно від дій США - сенатор Грем

Україна має показати росіянам, що бореться, незалежно від дій США - сенатор Грем

Укрінформ
Підтримка Сполученими Штатами має продовжуватися, але Україна має демонструвати, що готова боротися з Росією, не залежно від дій Америки.

Про це заявив американський сенатор Ліндсі Грем на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Американці очікують від таких політиків, як я, щоб вони були відповідальними. Коли мова заходить про Тайвань, я хочу допомогти їм з Китаєм, але Тайвань, з точки зору ВВП на душу населення, багатший за нас. Я хочу сказати, що ми збираємося допомогти, але ми також повинні допомогти собі», – сказав він.

Грем зауважив, що розмір допомоги Україні з боку Європейського Союзу зрівнявся з допомогою США, і 33 млрд євро з плану ЄС Ukraine facility надаються в кредит, тоді як США «нікому не позичало жодної копійки».

«Якщо ви хочете, щоб ми продовжували брати участь і могли вам допомогти, тоді ми маємо розробити політику, яка буде прийнятною для громадськості вдома, яка відчуває, що її ігнорують», – пояснив сенатор.

Читайте також: Сенатор Грем сподівається на схвалення США допомоги Україні у вигляді безвідсоткової позики

«Я хочу, щоб зброя надходила, але я думаю, що ви маєте продемонструвати росіянам: «Що б Америка не робила, ми будемо боротися». Це те, що ми робили, коли намагалися боротися за нашу свободу. Це той дух, який я побачив, коли почалася війна», – додав Грем.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прибув до Києва сенатор-республіканець Сполучених Штатів Ліндсі Грем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-