Генсек НАТО закликав Азербайджан посилити допомогу Україні

Генсек НАТО закликав Азербайджан посилити допомогу Україні

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО подякував президенту Азербайджану за підтримку, яку країна надає Україні у боротьбі проти російської агресії, наголосивши, що потрібно більше такої допомоги.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт НАТО, про це Єнс Столтенберг заявив у Баку під час спільної пресконференції з Ільхамом Алієвим.

«Україна є партнером НАТО. Росія продовжує вести агресивну війну проти України. Союзники по Альянсу надзвичайно занепокоєні наслідками цієї війни, вони надають допомогу Україні. Я вітаю також ту дуже необхідну допомогу, яку Україні надає Азербайджан, зокрема, - гуманітарну підтримку. Але потрібно більше допомоги, оскільки ситуація в Україні є надзвичайно важкою», - сказав генеральний секретар НАТО.

При цьому він зазначив, що мир на Кавказі має велике значення для Чорноморського регіону та для всієї системи Північноатлантичної безпеки.

Читайте також: Кулеба і Столтенберг скоординували позиції перед засіданням Ради Україна-НАТО у квітні

Окрім того, Столтенберг привітав той факт, що, за оцінкою азербайджанської сторони, Баку та Єреван наразі мають можливість досягти стійкого миру після багаторічного конфлікту, та заохотив скористатися цією можливістю.

Як повідомлялося, на полях цьогорічної Мюнхенської конференції за посередництва США відбулася зустріч президента Азербайджану Ільхама Алієва і прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, після якої сторони заявили про досягнення прогресу навколо укладання мирної угоди.

Читайте також: Азербайджан тренуватиме українських саперів

Лідери двох держав надали зовнішньополітичним відомствам доручення продовжити контакти та підготувати такий мирний документ.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-