Азербайджан тренуватиме українських саперів

Азербайджан тренуватиме українських саперів

Фото
Укрінформ
Азербайджан надасть допомогу Україні у проведенні тренінгів для саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як передає Укрінформ з посиланням на МВС, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко і посол Азербайджану в Україні Сеймур Мардалієв обговорили продовження співпраці у питаннях розмінування, зокрема проведення тренінгів для українських саперів.

Головною темою перемовин стало гуманітарне розмінування та обмін досвідом між країнами у цьому напрямку, ідеться у повідомленні.

Клименко привітав азербайджанських колег з обранням Ільхама Алієва на посаду Президента країни та подякував за міцну підтримку України упродовж цих двох років.

Також міністр відзначив допомогу офіційного Баку у ліквідації наслідків підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС.

“Я хотів би подякувати вашому уряду, Президенту та народу Азербайджану за ту допомогу, яка надається Україні упродовж цих двох років війни. Ми також високо оцінюємо ваш внесок у ліквідацію наслідків підриву на Каховській ГЕС”, – заявив Клименко.

Зі свого боку, Мардалієв запевнив, що Україна та Азербайджан є стратегічними партнерами і надалі нарощуватимуть співпрацю в питанні безпеки та розмінування.

“Наша країна із власного досвіду знає, що таке мінна небезпека. Через війну майже уся площа Азербайджану була забруднена боєприпасами. Саме тому ми готові ділитися власним досвідом з Україною та надалі допомагати вам у цьому питанні. Зокрема ми хотіли б надавати вам допомогу у проведенні тренінгів для ваших саперів”, - підкреслив посол.

Окрім того, він поінформував про виробництво машин механізованого розмінування, одна з яких була передана Державній службі України з надзвичайних ситуацій у межах співпраці двох країн.

Читайте також: Президенти України та Азербайджану зустрілися в Мюнхені - говорили про спільні економічні проєкти

“Гуманітарне розмінування – це є пріоритет для нашої держави. Навіть при незначному виробництві машин механізованого розмінування ви надали нам одну з них, за що ми дуже вдячні. Цей транспортний засіб буде залучений в першу чергу для розмінування сільськогосподарських земель на деокупованих територіях”, – зазначив Клименко.

Також сторони обговорили подальшу співпрацю та обмін досвідом щодо реінтеграції звільнених територій, протидію незаконному обігу зброї та боротьбу зі злочинністю.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року Азербайджан передав українським рятувальникам машину механізованого розмінування Revival P.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-