Президенти України та Азербайджану зустрілися в Мюнхені - говорили про спільні економічні проєкти

Президенти України та Азербайджану зустрілися в Мюнхені - говорили про спільні економічні проєкти

Відео
Укрінформ
Президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв провели переговори на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, лідери двох країн спілкувалися англійською.

Президент Зеленський на початку зустрічі побажав миру народові Азербайджану та наголосив на добрих звʼязках між країнами.

Ільхам Алієв, зі свого боку, відзначив, що його команда постійно на контакті з українською стороною для обговорення двосторонніх відносин, і Азербайджан цінує партнерство з нашою країною.

“Наша підтримка цілісності та суверенітету України незмінна. Ми та країна, що постраждала від окупації, від порушення територіальної цілісності. Ми добре розуміємо вашу ситуацію і бажаємо миру народові України”, – зауважив Президент Азербайджану.

Своєю чергою в Офісі президента України додали, що Зеленський і Алієв під час зустрічі на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки також обговорили спільні економічні проєкти. Йшлося про можливе використання українських газосховищ.

Зокрема, Зеленський відзначив допомогу Азербайджану в забезпеченні надійного функціонування енергетичної системи України.

Окремо він подякував Алієву за реалізацію проєктів із відбудови міста Ірпеня та висловив сподівання на подальший внесок Азербайджану в економічне відновлення України.

Читайте також: Зеленський привітав Алієва з переобранням президентом Азербайджану

Лідери обговорили можливі спільні економічні проєкти, серед іншого в енергетичній галузі. Зокрема, йшлося про можливе використання українських газосховищ.

Також співрозмовники скоординували майбутні спільні зусилля. Своєю чергою Зеленський поінформував Алієва про підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Як повідомляв Укрінформ, Україна у січні 2024 року отримала чергову партію допомоги від азербайджанських партнерів, зокрема, 25 вантажів енергетичного обладнання для проведення відновлювальних робіт.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-