Депутат Рахманін - про рейди російських добровольців: Це можна назвати тактикою тисячі порізів

Депутат Рахманін - про рейди російських добровольців: Це можна назвати тактикою тисячі порізів

Укрінформ
Операція російських добровольців з «Російського добровольчого корпусу», легіону «Свобода Росії» та «Сибірського батальйону» в Курській та Бєлгородській областях не має значного впливу на війну та «вибори» президента Російської Федерації, але вона ефектна з медійної точки зору.

Таку думку висловив народний депутат України від парламентської фракції «Голос», член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін під час ток-шоу «Українська правда», передає Укрінформ.

«З військової точки зору, те, що зараз роблять добровольці з «Російського добровольчого корпусу», легіону «Свобода России» та «Сибірського батальйону» - це ні про що. З військово-політичної точки зору - це майже ні про що, а з медійної точки зору - це ефектно», - вважає Рахманін.

Нардеп також розповів, до чого можуть призводити подібні рейди російських добровольців.

Читайте також: У РДК заявили, що гумкоридором у Бєлгородській і Курській областях проїхали близько 8000 автівок

«По-перше, це те, про що говорили наші посадовці і говорили абсолютно справедливо. Росія має відчувати, що вона є частиною війни, мешканці Російської Федерації теж мають відчути на собі жахіття війни. Не хотілося б цього говорити, але не ми цю війну почали», - зазначив політик.

За його словами, дана ситуація також певним чином чинить тиск на маленьку частину населення РФ.

«Вибори» це, звичайно, не зірве, легітимність виборів також під сумнів не поставить. Щодо впливу на війну, то він максимально наближений до нуля», - додав Рахманін.

Читайте також: Концентрації російських військ на Бєлгородському напрямку немає - Синєгубов

Водночас парламентарій зауважив, що такі рейди російських добровольчих батальйонів - певний тиск на російських строковиків, проте не доводиться говорити про серйозні психологічні наслідки або вплив на бойовий дух ворога.

«Можемо назвати це тактикою тисячі порізів. Кожна така акція все одно психологічно впливає на стан. Але говорити, що якось впливає серйозно чи суттєво, не можемо. Якщо такі рейди будуть щодня, щотижня на всій протяжності російсько-українського кордону, тоді так, це матиме вплив. Але таких ресурсів немає у тих структур, які себе називають «Російським добровольчим корпусом» чи «Сибірським батальйоном», щоб проводити такого роду рейди на суттєву глибину, з великими засобами», - додав член профільного парламентського комітету.

Як повідомляв Укрінформ, зранку у вівторок, 12 березня, легіон «Свобода России», «Російський добровольчий корпус» і «Сибірський батальйон» зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

14 березня легіон «Свобода России» повідомляв про знищення двох військових складів ЗС РФ в смт Тьоткіно Курської області, після чого там почалась пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-