Дуда сподівається, що значні поставки боєприпасів Україні зірвуть спроби наступу РФ

Дуда сподівається, що значні поставки боєприпасів Україні зірвуть спроби наступу РФ

Укрінформ
Поставки боєприпасів в Україну, які закуплять найближчим часом, мають допомогти зупинити Росію від чергових спроб наступу.

На цьому наголосив президент Польщі Анджей Дуда під час спільного звернення до преси з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі з нагоди 25-ї річниці входження Польщі до НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

“Польща прийняла таке рішення і включилася у процес закупівлі боєприпасів для України. Сподіваюся, що ці значні поставки боєприпасів, які найближчим часом прямуватимуть в Україну, допоможуть підготувати оборону від можливих чергових спроб наступу з боку росіян”, - підкреслив Дуда.

Польський лідер подякував Столтенбергу за нещодавнє рішення щодо розміщення тренувального центру НАТО-Україна у Бидгощі на півночі Польщі, а також за нове рішення про створення дослідно-конструкторського центру сучасних оборонних технологій у краківській гірничо-металургійній академії імені Станіслава Стасіца. Він висловив сподівання, що завдяки цьому центру розвиватимуться сучасні оборонні технології в межах НАТО.

Дуда також сподівається, що реалізація ініціативи багатомільярдного пакету військової допомоги США для Києва дозволить Україні захистити свій суверенітет і незалежність; російський імперіалізм буде зупинено в Україні, а росіян буде покарано, аби вони більше не захоплювали чужі території.

Читайте також: Швеція приєднується до чеської ініціативи і виділяє €30 мільйонів на боєприпаси для України

Він зауважив, що Польща декілька разів була під російською чи радянською окупацією, тому термін “русскій мір” викликає у поляків тривогу, ніхто не хоче його повернення до Польщі у тому чи іншому вигляді.

Президент Польщі зауважив, що зараз Варшава виділяє на оборону 4% ВВП країни. Водночас він озвучив свою ініціативу, аби всі країни НАТО в межах посилення обороноздатності збільшили витати на оборону з обов’язкових 2% до 3% ВВП.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський 13 березня заявив, що Польща приєдналася до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-