Президенти Єврокомісії та Євроради відреагували на обстріл Одеси

Президенти Єврокомісії та Євроради відреагували на обстріл Одеси

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн засудила російську атаку по Одесі під час перебування у місті Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Як передає Укрінформ, про це політикиня написала у соцмережі Х.

«Я рішуче засуджую підлий напад Росії на Одесу під час візиту Володимира Зеленського та Кіріакоса Міцотакіса. Ця нова спроба терору нікого не залякає - ні двох лідерів на місцях, ні відважний народ України», - написала фон дер Ляєн.

Наприкінці допису вона запевнила Україну у підтримці.

Водночас президент Європейської Ради Шарль Мішель у соцмережі Х назвав атаку на Одесу з боку РФ ознакою її «боягузливої тактики».

Читайте також: Потреби ППО і протидія ворогу: Зеленський і прем’єр Греції провели в Одесі зустріч із військовими

«Напад на Одесу під час візиту Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса є ще однією ознакою боягузливої тактики Росії в її агресивній війні проти України. Це гідно осуду і нижче навіть за те, як Кремль чинить зазвичай», - написав політик, додавши, що ЄС продовжуватиме надавати підтримку Україні та її народу.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ атакувала Одесу вранці 6 березня. Зокрема, під час зустрічі Міцотакіса із Зеленським в порту в Одесі пролунав вибух. За словами Президента, унаслідок обстрілу є загиблі та поранені.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-