Зеленський привітав видачу МКС ордерів на арешт командувачів дальньою авіацією та ЧФ РФ

Зеленський привітав видачу МКС ордерів на арешт командувачів дальньою авіацією та ЧФ РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордерів на арешт командувача дальньою авіацією Сергія Кобилаша і командувача Чорноморським флотом РФ Віктора Соколова.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у соцмережі Х.

“Вітаю рішення Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт командувачів дальньої авіації та Чорноморського флоту Росії, яких звинувачують у воєнних злочинах і злочинах проти людяності, скоєних під час російських масованих обстрілів цивільних людей та об'єктів критичної інфраструктури в Україні у 2022 та 2023 роках”, - підкреслив Зеленський.

За словами Зеленського, “кожен російський командир, який віддає накази про завдання ударів по цивільним людям та об'єктам критичної інфраструктури, повинен знати, що справедливість настане. Кожен виконавець таких злочинів має знати, що він буде притягнутий до відповідальності”.

Читайте також: Лубінець: Ордери на арешт мають бути видані всім причетним до воєнних злочинів в Україні

“Міжнародне правосуддя вимагає часу, але воно невідворотне. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб жоден російський звір, відповідальний за вбивства українських дітей, жінок і чоловіків, не залишився безкарним. І жодна кількість зірочок на погонах, жодні кабінетні двері не сховають їх від відповідальності”, - заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Кобилаша і командувача Чорноморським флотом РФ Соколова.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-